Mode

Trendrapport: New York Fashion Week

21 Sep
SKRIVET AV Therese Hellström

Giovanna Battaglia Egelbert

New York Fashion Week gick av stapeln förra veckan. Tyvärr var Daily Forni inte på plats, men vi har noga följt varenda detalj av modeveckan. Här kommer vår recension av en utvald del av modemetropolens visningar och dess gobitar.

Efter att ha tagit mig igenom varenda visning från New York Fashion Week så är mina favoriter definitivt Derek Lams randiga kjol med hög midja kombinerat med bara-axlar och Carolina Herreras randiga ärmlösa blus med vadlångkjol. Gemensamt för dessa två var inte bara ränderna utan även knuten midja, som vi även uppmärksammade under Stockholm Fashion Week hos bland annat Stylein och Rodebjer. Att knuten i midjan och randiga plagg blir en trend under kommande säsong är solklart. Vill även uppmärksamma Ulla Johnson något extra, inte bara för att hon känns lite mer nordisk än de andra som visade under veckan utan även för att hon är en duktig designer som levererade fantastiska detaljer på sin visning för vår/sommar 2018. Kollektionen byggde på ett romantiskt och feminint tema i dova toner med så fina plagg att jag har svårt att välja en favorit till denna artikel.

Avant-Garde är ett av mina favoritområden inom modedesign, den franska termen kan beskrivas i enklare ord som idéer kopplat snarare till framtid än nutid. Normalt nämns denna term ofta i samband med kultur, konst och innovation snarare än inom mode även om undantagen blir allt vanligare. Under New York Fashion Week fick vi se en mer kommersiell version av Avant-Garde design av bland annat Dion Lee och Christian Siriano. Båda modemärkena presenterade kläder som skiljde sig från mängden genom att fokusera på starka färger, iögonfallande detaljer och innovativa volanger som tog ut svängarna åt vänster när de andra tog höger.

När det kommer till New York och Street Style så är kombinationen lika bra som en kanelbulle till kaffet. Det är inte bara pulsen i New York, utan även det varmare vädret och självklarheten att bära det lilla extra som gör att denna modevecka, i mina ögon, levererar mer än de andra. Jag blir glad och inspirerad av färger, där av tyckte jag Giovanna Battaglia Engelbert (@bat_gio) bar upp sin alltid färgglada och roliga stil utan att se för oseriös ut. Samtidigt är det något med New York Fashion Week och charmen i att se hur modefolket faktiskt bär vad de vill, hur de vill och när de vill som får mig att le lite extra.

New York Fashion Week ägde rum 7-13 september med visningar av modehus så som Tom Ford, Marc Jacobs, Victoria Beckham och The Row. Är du intresserad av ytterligare detaljer? Besök www.vogue.com 

Christian Siriano

Derek Lam

Michaela Forni