Mat

Recept: kolabollar med choklad och havssalt

7 Jan
SKRIVET AV Theres Enbuske
kolabollar

Fotograf: Ulrika Ekblom för Food Pharmacy

2018 är äntligen här och efter en månad med julmat, godis och festliga tillställningar är det många av oss som vill ge kroppen lite bättre näring under januari. Men att äta sådant som är bra för kroppen behöver inte vara samma sak som att äta tråkig eller äcklig mat. Vi älskar att njuta av goda saker och har hittat det bästa receptet om du är sugen på något sött till kvällsfikat, eller kanske en eftermiddag på jobbet. Kolabollar med choklad och havssalt! Gott, enkelt och bra för din kropp. Följ bara receptet från Food Pharmacy nedan. 

Det här behöver du:
20 färska dadlar (urkärnade)
En tesked salt
En halv deciliter kallpressad kokosolja
En tesked vaniljpulver
Mörk choklad (minst 70 %)
Havssalt
Små grillpinnar eller tandpetare

Så gör du:
Mixa dadlar, salt, kokosolja och vaniljpulver till en slät smet.
Rulla små bollar och ställ in i kylen ett tag.
Smält chokladen i ett vattenbad.
Stoppa en pinne i varje boll och doppa sedan bollen i chokladen.
Häll över lite havssalt innan chokladen stelnat.
Klart!


Fler recept hittar du här.

[sw_playad]

Michaela Forni