Mat

Stockholms mysigaste julbord

1 Dec
SKRIVET AV Theres Enbuske
julbord stockholm

Foto: Hallwylska

December är äntligen här och det vankas julbord med både jobbet, vännerna och familjen. Har du inte bokat något än? Oroa dig inte, vi har samlat Stockholms överlägset bästa julbord. Allt du behöver göra är att boka ett bord!

Stallmästaregården (Annerovägen 2, Solna)
Är du ute efter ett genuint svenskt julbord med mysig atmosfär är Stallmästaregården ett mycket bra alternativ. Med ett läge strax utanför stan och närhet till natur och vatten, en gammal byggnad och en klassisk buffé är detta ett säkert kort för julbordet med familjen.

East (Stureplan 13, Östermalm)
Har du ätit klassisk julmat i flera år och är sugen på något nytt bör du definitivt testa julbordet på East. Här består buffén av ett flertal asiatiska rätter med allt från sushi till wok. Restaurangen har en härlig stämning och passar extra bra om du ska äta julbord med kompisgänget.

Ulla Winbladh (Rosendalsvägen 8, Djurgården)
Ett annat alternativ som bjuder på ett traditionellt julbord är Ulla Winbladh på Djurgården. Precis som Stallmästaregården bjuds det här på en gammal byggnad med närhet till naturen, och buffén innehåller alla klassiker man kan tänkas önska. Något dyrare, men helt klart värt ett besök!

Hallwylska (Hamngatan 4, City)
Ett nytt, trendigt ställe som öppnat upp för julbord är anrika Hallwylska. Restaurangen har i vanliga fall bara öppet under det varmare halvåret, men har i år byggt upp ett glastak och kommer därför ha premiär för julbord. Kul med något helt nytt tycker vi. Helt klart ett ställe vi kommer besöka under december!

Trattorian (Norr Mälarstrand 464, Kungsholmen)
Nyfiken på det italienska julbordet? Då ska du besöka vackra Trattorian på Norr Mälarstrand! Här bjuds man på en lantlig, varm miljö och ett julbord fyllt med italienska delikatesser och smaker. Helt klart något utöver det vanliga. Passar perfekt om du är trött på det klassiska svenska julbordet!

Urban Deli (Sveavägen 44, Norrmalm)
En av Stockholms trendigaste restauranger bjuder självklart på ett trendigt julbordet. På Urban Deli blandas klassiska favoriter med vegetariska alternativ och utvald chark. Här finns något för alla i sällskapet. Extra tummen upp till det vegetariska, speciellt eftersom julen annars bjuder på många köttalternativ!


Fler artiklar i kategorin Mat hittar du här.

 

Michaela Forni