Livsstil

Julmarknader att besöka i helgen

8 Dec
SKRIVET AV Theres Enbuske

Har du inte fått några riktiga julkänslor än? Då rekommenderar vi dig att besöka en julmarknad i helgen. Vi har listat våra favoriter i Stockholm, bara för dig att välja och vraka!

Skansens julmarknad: kl 10-16
Skansens julmarknad är öppen varje helg under hela december och välkomnar stora som små. Den här helgen bjuds det dessutom på luciatåg och härlig sång på bland annat Sollidenscenen. Inträde: 160 kr för vuxna.

Drottningholms slotts julmarknad: kl 10-16
Jul på Drottningholms slott bjuder på svenskt hantverk och småskalig mat. Här kan du hitta allt från ljus till ostar, och det finns även möjlighet att vandra runt på slottet. Inträde: gratis.

Stortorget i Gamla Stan: kl 11-18
Den klassiska julmarknaden i Gamla Stan brukar vara välbesökt och bjuda på det mesta. Från den andra december har de öppet varje dag fram till julafton, från kl 11-18. Här samlas både turister och stadsbor för att höra julmusik och spana in bodarna. Inträde: gratis.

Siggesta Gårds julmarknad: kl 11-16
Vill man komma bort från stan har Siggesta Gård en fin och mysig julmarknad. I år är det tolfte året julmarknaden äger rum och på plats finns runt 40 utställare. Gott om produkter att smaka och kolla på helt enkelt! Inträde:gratis.

Michaela Forni