Livsstil

Så blir söndagar veckans bästa dag

26 Aug
SKRIVET AV Theres Enbuske

Bild: www.madelinelu.com

Unna dig en god frukost
Är det något vi bör ta oss tid till på helgerna är det att äta långa och goda frukostar. Oavsett om du lagar något hemma eller äter på restaurang kan vi garantera att det får dig på bra humör och bli pepp på dagen. Vi har en hel lista med favoriter med topp tre är helt klart acai bowl, bananpannkakor och avokadomackor!

Promenad & fika
Att tidigt på dagen ta sig ut i friska luften gör oss piggare och söndagen kommer kännas betydligt längre. Under det varmare halvåret älskar vi att ta båten till Djurgården (går att åka med SL-kort!) och promenera runt i grönskan. När energin börjar dippa passar det perfekt att stanna till på Rosendals Trädgård för en kaffe, och kanske en bulle eller två?

Bild: hanna.elle.se

Köp blommor inför veckan
För att kommande vecka ska starta på bästa sätt använder vi gärna söndagarna till att förbereda jobb eller piffa till hemma. Sväng förbi Hötorget eller något annat torg med blommor och köp med en härlig bukett hem. Det kan ju inte finnas mycket som slår att vakna upp måndag morgon och ha vackra blommor hemma? Ett bra tips är att komma strax före stängning – då kan man få extra bra priser på de blommor som finns kvar.

Ta hand om dig själv
Avsluta helgen med att göra dig redo inför veckan och njut av lugnet. Ta ett långt bad, lägg en ansiktsmask och måla naglarna. Allt sådant som du inte har tid att göra under veckorna. Unna dig det som just du njuter och blir avslappnad av – här finns inga rätt och fel.

Michaela Forni