Livsstil

Daily Forni testar: Pilates Wheel

28 Sep
SKRIVET AV Theres Enbuske

Stockholm fullkomligen bubblar av träningstrender och nya, ibland knasiga, träningsformer. Vi har testat ett av de senaste tillskotten – Pilates Wheel. Och ja, det är precis som det låter, pilates med ett hjul. Nytt, svårt och roligt!

Klockan är 17.00, det är fredag och vi ska fira in helgen med ett härligt träningspass istället för den klassiska AWn. Luften är frisk och vi går med raska steg mot studion på Kungsholmen där vi för första gången ska få testa den nya träningsformen Pilates Wheel. Och som alltid när man ska testa något helt nytt är vi lite nervösa – klarar vi verkligen den här gymnastiska sporten?

På plats blir vi välkomnade av ett härliga gäng tjejer som alla är lika peppade på helg. Vi byter om till träningskläder och går in i salen där det är förberett med fina yogamattor från Grounded Factory och vår favoritdryck från Vitamin Well tillsammans med det omtalade hjulet, som vi alltså ska använda under dagens pass. Strax därefter kommer dagens instruktör in och börjar värma upp, övningarna ser galet svåra ut…

Vi får börja med att sitta på hjulet och träna balansen samtidigt som vi värmer upp och gör kroppen mjuk. Efter ett tag börjar core-delen av passet där vi får hålla fast hjulet mellan fötterna samtidigt som vi gör olika magövningar. Galet jobbigt! Andra delen av passet är stående och fokuserar på benen. Vi får göra utfall med ena benen på hjulet – här gäller det att hålla balansen samtidigt som benen skakar av smärta. Som avslut använder vi hjulet för att stretcha ut ryggen. Det känns skönt att sträcka ut den efter alla timmar framför datorn i veckan. När vi avslutar klassen känns kroppen sådär skön som den bara kan göra när man både fått träna styrka och stretchat ut kroppen.

Sammanfattat var detta en träningsform helt i vår smak. För dem (inklusive oss) som gillar yoga är det här väldigt liknande – men något mer utmanande för balansen. Det känns kul att testa något nytt och svårt, man glömmer så lätt att man tränar då. Tack Swiftr och Studio Levels för att vi fick testa Pilates Wheel, det blir garanterat fler gånger!

Michaela Forni