Livsstil

4 julfilmer du måste se i helgen!

15 Dec
SKRIVET AV Theres Enbuske

julfilmer

The Holiday
En amerikansk romantisk komedi från 2006 som efter mer än 10 år fortfarande är lika omtyckt som aktuell. Detta är enligt oss en klassiker att se i juletider! I huvudrollen syns bland annat Cameron Diaz som bestämmer sig för att flytta från sitt glammiga liv i Los Angeles till en stuga i Surrey under två veckor när hon fått veta att hennes man varit otrogen. Något som från början verkar vara pest blir en underbar kärlekssaga när en okänd man knackar på. Klyschig? Ja! Underbar? Ja!

julfilmer

Tomten är far till alla barnen
En svensk, mörk komedi som skildrar julen som allra tydligast. Huvudrollen Sara bestämmer sig för att bjuda in alla sina ex med familj till ett julfirande tillsammans med henne och hennes nya sambo Janne. Firande bjuder på en hel del sprit och urartar snabbt när alla förutom Sara får reda på att Janne steriliserat sig. Sara vill inget hellre än att ha barn med och strålar när hon berättar att hon äntligen är gravid. Följderna kan man bara ana… Svensk jultradition när den är som mest intressant!

julfilmer

Bridget Jones dagbok
Om du, av någon anledning, har missat Bridget Jones´s Diary från 1996 behöver du slå dig ner i soffan pronto! Filmen handlar om en 30-årig singelkvinna som oroar sig för att aldrig hitta kärleken eftersom hon röker, dricker och känner sig överviktig. Efter att hon bestämt sig för att ta tag i situationen väntar en berg- och dalbana med alldeles för många killar och familjeproblem. Hur det slutar får du ta reda på själv! Fram med en påse julgodis, glögg och några tända ljus: vi lovar dig att du kommer ha en härlig timme framför den här underhållande kvinnan.

julfilmer

En underbar jävla jul
Svenska komedier är kanske inte kända för att vara den bästa underhållningen, men denna Guldbagge-nominerade julfilm har blivit mer än hyllad sen den hade premiär 2015. Manuset är skrivet av bland annat Edward af Sillén och Helena Bergström, som även spelar en av huvudrollerna i filmen. Filmen skildrar hur relationer ställs på sin spets under julfiranden och visar upp en mindre vanlig familjekonstellation, som trots en del problem samlas under julen för att fira traditionsenligt. Utlovar många skratt och stor igenkänningsfaktor!

Michaela Forni