Livsstil

10 sista minuten-julklappar

23 Dec
SKRIVET AV Theres Enbuske
sista minuten julklapp

Bild: amara.com

Streamingtjänst
De flesta använder idag någon typ av streamingtjänst, oavsett om det är böcker, film eller musik. Ett presentkort på exempelvis BookBeat, HBO eller Spotify är därför en perfekt present som dessutom går snabbt att ordna. Många matbutiker samt 7-Eleven/Pressbyrån säljer presentkort på de största tjänsterna (brukar finnas vid kassan!).

Restaurangbesök
Ett restaurangbesök till ett par eller kanske tillsammans med dig är en upplevelse i princip alla uppskattar. Idag kan du köpa antingen presentkort på ett belopp eller kanske en fast upplevelse – exempelvis en brunch eller avsmakningsmeny. Hinner du inte besöka restaurangen går det självklart bra att göra ett eget presentkort och ge bort.

Massage/Spa
Har du en släkting eller vän som jobbar mycket och behöver lite avkoppling? Köp ett presentkort på en spadag eller enskild behandling. Förmodligen kommer mottagaren vilja använda det redan i mellandagarna! Finns det inget spa nära där du bor är det perfekt att boka ett spahotell och sova över en natt.

Välgörenhet
Många människor har allt de behöver, så varför inte ge bort pengarna till de som behöver dem mer? Att skänka pengar till välgörenhet borde egentligen vara det självklara valet till den som inte önskar sig något specifikt. Välj gärna en organisation som ligger mottagaren extra varmt om hjärtat.

Fotoalbum
Personliga presenter brukar vara de mest uppskattade. Att framkalla några foton och sätta in i ett album tar varken lång tid eller kostar speciellt mycket. Kanske har du bilder från en resa eller ett speciellt evenemang? Skriv gärna några personliga rader under varje bild så blir den extra rolig att kolla igenom.

Kaffe
Är det någon i din släkt som tycker om kaffe extra mycket? Välj ut ett extra lyxigt hos en kaffehandlare och slå in fint så har du den perfekta julklappen. Vill du istället köpa te rekommenderar vi dig att besöka NKs kaffe & tehandel i Stockholm. Där kan du välja från flera hundra sorter och sätta ihop ett eget kit.

Konsertbiljetter
Upplevelser är allt som oftast en uppskattad present, och speciellt om den är anpassad efter mottagaren. Kommer kanske fasters favoritartist till Sverige nästa år? Då är konsertbiljetter en perfekt julklapp. Oftast går de att köpa på nätet och printa ut hemma – snabbt och smidigt!

Hörlurar
Du känner nog ingen som inte använder hörlurar? Precis! Därför är ett lite bättre par en bra julklapp till i princip vem som helst. Våra favoriter är Happy Plugs, Urbanista och Apples nya AirPods. Kanske kan du kombinera den här presenten med en prenumeration på Spotify (se längre upp)?

Spel
Ett sällskapsspel brukar bli en populär julklapp redan på julaftonskvällen. Välj gärna något som passar flera olika åldrar och känns roligt över tid. Förutom klassiker som monopol, fia med knuff och yatzy finns det en hel drös nya varianter. Vår favorit är spelet Med andra ord som utmanar kommunikations och samarbetsförmågan.

Kit med olivolja, vinäger, salt och peppar.
Behöver du en present till någon matintresserad? Köp några finare oljor,  salt och peppar samt en korg där du fint paketerar ett eget kit. Extra fint blir det om du använder genomskinligt cellofanpapper runt hela och sätter fast med presentsnöre högst upp. Alla produkter du behöver finns i en vanlig matbutik.

Michaela Forni