Lön inom handels

Startsidan Diskussion Karriär Lön inom handels

Detta ämne innehåller 4 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Sofia 2 veckor, 5 dagar sedan.

 • Författare
  Inlägg
 • #6585 Svar

  L.

  Hej!
  Jag jobbar inom handels och ska (förhoppningsvis) snart löneförhandla. Jag är butikschef och har en utbildning inom det och har mer än 3 års erfarenhet av handel. Jag var provanställd i 6 mån och blev sedan fast anställd som bc 1/11-2016. Dock hade jag ingen erfarenhet av att vara bc tidigare, men har som sagt högst relevant utbildning.

  Ni som har en liknande position, vad har ni för lön? Månadslön eller timlön? Ni som har månadslön, får ni plus ob:n då eller hur funkar det? Ni som har timlön, vad får ni för ansvarstillägg?

  Jag tycker att jag ligger lågt (timlön plus 2000 i ansvarstillägg) och är nyfiken på vad ni andra får för lön.

  Hoppas nån vill svara 😀

 • #6669 Svar

  K

  Är butikschef och har 27000 innan skatt. Ingen ob om man har fast lön.

 • #6673 Svar

  L.

  Tack för ditt svar! Hur lång erfarenhet har du? Är du utbildad?

  🙂

 • #6785 Svar

  K

  Jobbat i butik sedan jag var 17, haft ett annat butikschefs jobb. Är inte utbildad:)

 • #8615 Svar

  Sofia

  Hej!

  Mycket varierar på storlek av butik etc.
  Jag är butikschef i en butik med ca. 6st anställda inklusive mig, vi har inget kollektivavtal på mitt företag men de följer de till vis del när de gäller lön. Min månadslön är idag 22 964:- + 3000:- i ansvarstillägg och sen får jag även OB vilket är för 100% 138,34:- per timme. Jag har dock ingen möjlighet att löneförhandla trots att jag har försökt ett par gånger och jag ger inte upp då jag anser att jag åtminstone bör få löneökning på tillägget.
  Jag är 27 år, har jobbat i butik sen jag kom ut på arbetsmarknaden under gymnasiet, jag har tidigare varit butikschef på ett annat företag där vi hade kollektivavtalet och man som butikschef fick lön efter handels lägsta löner + OB och 3500:- i ansvarstillägg. Där fick vi även en liten pott utdelad till oss och mina kollegor som jobbat där ett tag höjde deras tillägg rätt bra och låg när jag slutade på över 4000:-

  Lönerna är väldigt varierande beroende på företaget. Jag har en väninna som tjänar 28000:- i månaden, de har ingen OB och måste jobba varannan helg och röda dagar, hon har ingen lång erfarenhet av butik utan har jobbat sig upp på de företaget hon är på idag. Sen har jag en annan som ligger på liknande lön också utan erfarenhet av butikschef, får OB om hon jobbar de tiderna men där vill företaget att man inte jobbar OB tider om man inte måste. Så jobbar 40h veckor och är ledig röda dagar och helger.

  Nu vart de mycket text men hoppas att du fick lite svar. 🙂
  (Alltid bättre att lägga på lite på den ökningen man vill ha, dvs vill du ha 2000:- säg 3000:- för då möts man oftast någonstans emellan).

Svar till: Lön inom handels
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Michaela Forni