Att söka jobb

Startsidan Diskussion Karriär Att söka jobb

Detta ämne innehåller 6 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Louise 6 månader, 3 veckor sedan.

 • Författare
  Inlägg
 • #4497 Svar

  Louise

  Hej kompisar!

  Är det någon mer som befinner sig mitt i jobbsökande? Jag tog examen i våras och håller på för fullt nu med att leta mitt första jobb inom ämnet jag studerat. Tycker att det är en så himla svår och energikrävande process alltså. Ibland tänker jag ”första bästa jobb jag får tar jag bara för att komma igång!!!” medan jag för det mesta tänker att det faktiskt måste vara ett jobb som jag trivs bra med och som ger mig den starten i karriären som jag egentligen vill ha.

  För det mesta är jag bra på att tänka ”okej det här var inte meant to be” när det inte går hela vägen, men fan, det är ju oundvikligt att inte bli lite deppig av ett nej eller få reda på att man inte ens kom till intervju. Och frustrationen när man VET att man hade gjort ett så j*kla bra jobb!!

  Någon mer som befinner sig i samma situation nu? Hade varit så himla skönt att bara höra hur ni tänker och resonerar <3

 • #4625 Svar

  Mickis

  Hej,
  Är i precis samma situation med. Tog också examen nu i somras och letar arbete nu för fullt. Dessutom i en helt ny stad. Har sökt ganska många men har inte fått kommit till en enda intervju. Det är lite tungt men det är bara att fortsätta söka. Till slut kommer jag hitta något. Så känner jag just nu.
  Samtidigt som jag också bara vill hitta ett jobb och visa hur jäkla duktig och bra jag skulle vara på det. Haha.
  Kram!

  • #5259 Svar

   Freja

   Lycka till! Jag är också säker på att du till slut kommer hitta något 🙂

 • #4635 Svar

  Louise

  Åh, det är i en helt ny stad för mig med! Tycker det är så svårt att bestämma om man ska söka sådant som knappt känns halvrätt eller om man helt enkelt ska låta bli. Känns fel att inte söka varenda annons man kommer över för det känns lite som att man inte jobbar tillräckligt hårt för det då haha, samtidigt som det bara är dumt att hoppa på något som man egentligen inte vill ha. Brottas nog med det här för att det kommer upp betydligt färre ”bra” annonser än vad jag hade hoppats på…

  Blev glad och tacksam över ditt svar, även om jag så klart inte är glad över att du också kämpar med det här. Men det är bara att fortsätta, heja oss! Kram

 • #5128 Svar

  Mickis

  Update!

  Nu har jag gått på två intervjuer och blivit tillkallad på en till intervju på både arbetena. Men jag har bestämt mig för att verkligen satsa på det som verkar vara mer utmanande och som känns rätt. Det känns konstigt att tacka nej till det andra men vill inte säga Ja bara för att heller. Det jobbet kändes inte riktigt rätt. Å det är som du skriver, det ska inte kännas halvrätt. Jag tror det är viktigt att lita på sin magkänsla. Jag vill att det ska kännas så JÄKLA bra när jag till slut väljer vad jag vill arbeta med.

  Hur går det för dig? 🙂
  Kram

 • #5252 Svar

  Molie

  Jag är i samma fas! Examen i våras, har jobbat en del efter det, både fastjobb och lite strö (sa upp mig på fastjobbet pga misstrivsel) och försöker nu få allt att rulla igång igen. Tycker också det är svårt med vilka jobb man ska söka till, i den meningen att det ska ju vara något man verkligen vill göra!? Och inte bara ”för att ha ett jobb”, även om en inkomst måste komma in. Aaaaah så svårt, börjar tvivla mycket på mig själv och känna mig lite misslyckad… Vilket är fel, jag är ung och har gott om tid på mig att hitta rätt ändå. Försöker tänka att detta bara är en fas nu som är jobbig, sedan är man igång. Men jag längtar, väldigt mycket.

  Något tips på pepp och vägar för att få jobben man vill ha?? I min bransch krävs det mycket erfarenhet på många annonser, vilket minskar ens chanser en del. Men jag vet att jag kan så sjukt mycket bra saker!

  Kram och lycka till för alla som är i samma sits! 🙂 Vår tid kommer!

 • #5380 Svar

  Louise

  Gud vad kul att höra Mickis! Verkligen glad för din skull att du hittat något som känns så rätt i magen och utmanande och satsar på det! Riktigt roliga nyheter. För min del har det faktiskt också lossnat. Från början av oktober började det hända grejer med intervjuer till höger och vänster och nu har jag faktiskt signat papper på ett ställe som känns 100% rätt – allt ifrån arbetsuppgifter till kollegor till placering av kontor o.s.v. är toppen. Känns grymt verkligen men stressen som suttit i över att fixa ett jobb har faktiskt inte riktigt släppt helt ännu men jag antar att det försvinner när man kommit in i jobbet lite mer.

  Till dig Molie vill jag säga att vår tid kommer definitivt!! Det är verkligen så. Jag vill också säga att fasiken vad jag förstår din frustration och dina känslor. Det enda jag kan säga är att du inte är ensam i dem och att det KOMMER att lösa sig även om vägen dit och ovissheten kan suga r ö v. Jag började kika på lite kvällskurser/onlinekurser för att bredda min erfarenhet, kanske kan vara ett litet tips om det är något som funkar i branschen du verkar inom? Annars är det nog bara tålamod, att inte ge upp och att ha tro till att det kommer lösa sig som är det enda (för det kommer verkligen det!!). Vilket jobb man har eller inte har definierar INTE vem man är som person – det är också en grej som var viktig för mig att påminna mig själv om i den här processen. Massor lycka till och kör hårt!! <3 <3 <3

Svar till: Att söka jobb
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Michaela Forni