Är han något att ha?

Startsidan Diskussion Relationer Är han något att ha?

Detta ämne innehåller 3 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  M 6 månader, 1 vecka sedan.

 • Författare
  Inlägg
 • #4936 Svar

  Anonym

  Jag behöver lite tips här, trots att jag fått från vänner. Men från någon som inte känner mig utan bara kan ge tips utifrån vad jag skriver här. Det är så att jag träffat en kille nu i ett halvår, när vi ses är allt bra, han är gullig, vi har roligt och hittar på saker tillsammans. Men det har varit rätt mycket upp och ner under dessa 6 månader, han är seg på att svara i telefonen och kan inte ses så mycket nu pga plugg och att vi inte bor i samma stad längre. Men det som jag grubblar över mest är att jag tror han inte vill ha något förhållande med mig. Jag som person är
  Väldigt öppen och känslosam, men jag har endast en gång sagt att jag är kär i honom. Och då svarade han att han var kär i mig, annars har han aldrig sagt bara rent spontant eller skrivit att han tycker om mig så mycket eller att han är kär. Han sa i början att han inte skulle ha förhållande igen förens han var 30. Mina föräldrar är sugna på att träffa honom men han säger bara att han tycker sånt är jobbigt sen lämnar det där. Ibland när vi små tjafsat har han sagt att han inte vetat om han vill träffa mig längre, över världens skit saker! Och han har aldrig ringt mig, överlag dålig på att höra av sig. När jag vill ses kommer han oftast sent på kvällarna och tycker jag är respektlös mot honom när jag säger att jag tycker det är tråkigt när han inte kan ses så vi får mer tid ihop när vi i snitt ses 1-2 ggr i veckan nu trots endast ca 1 timme ifrån varandra. Vad ska jag göra? Jag vågar inte fråga honom vad han vill att detta ska leda till, då jag är rädd för svaret. Samtidigt som jag vill veta då jag tycker det är jobbigt att gå runt och undra. Jag tar illa upp över att han verkar tycka att träffa mig är något som stör honom i pluggandet, att han inte säger att han gillar mig, att han inte verkar vilja träffa min familj/vänner och att han oftast har väldigt lite respekt i vissa situationer. Jag vill ha en kille som kan visa och berätta att han älskar mig, visar uppskattning och VILL umgås med mig. Trots att tiden kanske inte alltid finns egentligen….. vill tillägga att vi är i åldrarna 22 respektive 25. /kluven tjej

 • #4943 Svar

  Linnéa

  Kära anonym,
  Du måste ställa frågan. Du kan inte gå runt och känna dig osäker och bara vänta på att något som inte verkar hända ska hända. Om du har träffat honom i ett halvår vet han definitivt vad han vill. Om han inte prioriterar dig, inte hör av sig, knappt tar sig tid att träffa dig och inte är det minsta pepp på att träffa dina föräldrar så har du ditt svar redan.
  Angående att han knappt sagt att han är kär i dig, hur känns det egentligen? Är du kär i honom? Om du som du säger är en öppen och känslosam person men måste ”hålla tillbaka” och inte vågar säga vad du tycker och tänker och framför allt KÄNNER för honom- vad är det för förhållande? Vill du ens vara i det?
  Jag tycker ABSOLUT att du gör helt rätt som tar illa upp när han säger att han inte gillar dig? Herregud, inte ens kompisar säger sånt? Och hade han varit kär i dig på riktigt hade han offrat varenda liten sekund av fritid för att träffa dig och umgås med dig. Och förhållandets vara eller icke vara hade inte hängt på småsaker.
  Och viktigast av allt: Du hade inte kännt så som du gör nu.
  Jag tycker du ska ta ett allvarigt snack, säg precis vad du tycker och tänker och fråga om ni antingen ska vara ett par på riktigt eller säga hejdå.
  Orkar du inte ta snacket riktigt än: börja med att inte höra av dig och se hur lång tid det tar innan han hör av sig eller ringer dig. Ring inte honom.

 • #4951 Svar

  B

  Hej!
  Jag vill inte försvara hans beteende på nåt sätt men har själv vart den som inte ger något direkt svar på vad jag känner. Min nuvarande pojkvän förklarade att han var kär i mig och undrade hur jag kände för honom. Jag drog ut på det ett år eftersom jag var osäker dels på om jag själv var redo samt om det verkligen var rätt tid för oss. Jag sa sedan till honom att jag inte kände så för honom och vi tog en paus från varandra helt. Träffades då och då på grund av gemensamma vänner och i skolan men annars pratade vi inte alls.

  Efter ett tag insåg jag vilket misstag det var och idag firar vi faktiskt 1.5 år tillsammans och ska köpa lägenhet. Det tog sammanlagt 5 år att ta oss dit men det har vart värt varenda dag. Hade vi blivit tillsammans direkt så tror jag inte att det hade hållt tills idag. Ibland kan det vara värt att ta en paus från varandra och vänta in rätt tidpunkt. Kanske kommer er tid snart eller inte alls. Prata med han och se hur han vill göra. Ni behöver ju inte säga upp kontakten helt men fortsätt som bara vänner ett tag utan någon press och ta det därifrån.

  Lycka till!

 • #4953 Svar

  M

  Hej Anonym!

  Ända sättet som du kommer få veta vad han känner för dig är att du frågar. Nämn då också (om han säger att han är kär i dig) att han aldrig har nämt det under dessa 6 månaderna om inte du har sagt det. Det får dig att tvivla. Du kan inte vara rätt för svaret. Du måste tänka på konsekvenserna av dina handlingar. Säg att du skiter i att fråga, då kommer du inte få veta förens han antagligen kommer svika dig eller liknande. Det kan ju dröja hur länge som helst. Det hade varit en sak om han inte var redo, alltså att han ville dejta mer, men eftersom det inte verkar vara så så tycker jag definitivt du måste prata med honom. Kom ihåg ditt egen värde vännen och glöm aldrig att det finns så himla mycket bra killar där ute.

  Jag tycker B skriver en väldigt viktig och tänkvärd sak. Att ibland kan det vara tid som behövs för att man ska hitta närmre till varandra. Säg att du vill ha en paus, om han saknar dig kommer han höra av sig, om han inte gör det så har du ett svar.

  Kram <3

Svar till: Är han något att ha?
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Michaela Forni