Anställningsintervju

Startsidan Diskussion Karriär Anställningsintervju

Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  Clara, Bossbloggen 1 år, 2 månader sedan.

 • Författare
  Inlägg
 • #1282 Svar

  Anna

  Idag ringde en kvinna och kallade mig på en anställningsintervju, jag hade inte sökt det jobbet men ett annat jobb inom samma koncern så hon hade sett min ansökan också….det jobbet jag sökt var iofs en chefsposition men det jobbet hon kallade mig på intervju för var i princip som ”chef över det jobbet jag faktiskt sökt” – alltså betydligt svårare och betydligt mer krävande än det jag sökt.

  En del av mig är oerhört stolt över att de ringde trots att jag inte sökt det jobbet och en del av mig känner att egentligen är jag inte alls kvalificerad för det jobbet – samtidigt som det jobbet är en dröm för mig….jag har pluggat och jobbat omvartannat i massa år, har dubbla masterexamnar men ja, jag har inte den erfarenhet som krävs…

  Min fråga är – OM jag skulle bli erbjuden jobbet – vågar jag chansa?
  Och när jag är på intervjun, ska jag våga ”prata upp” mig själv eller ska jag vara helt ärlig och säga att jag inte tror att jag är rätt person?
  Samtidigt så kan jag ju inte veta om jag klarar det utan att prova…men provar jag och misslyckas så bränner jag säkert mina chanser….

 • #1285 Svar

  Lina

  Men wow vad spännande! Förstår verkligen att det är en klurig situation men jag tycker att go for it. Man lär sig alltid saker på vägens gång, och det är när man utmanas som man utvecklas. Skulle dock inte ”prata upp” mig för mycket under intervjun, utan vara konkret med din erfarenhet och vad du kan, men ändå hitta saker som trycker på att du är rätt för jobbet. Kör bara kör – du kommer klara det galant!

 • #1288 Svar

  Michaela Forni
  Forumledare

  Hej tjejen!

  Jag hade kört. Jag gissar på att du tvivlar på om du är rätt för att du är lite rädd – helt plötsligt blev det ett mycket större jobb än vad du hade tänkt från början. Men de skulle inte erbjudit dig det om det inte var för att de tror på dig! Ta jobbet men säg att du kan behöva hjälp med att lära dig vissa saker inom tjänsten. Jag tror att du kommer äga sönder det här jobbet. Våga satsa! Och GRATTIS.

  Kram!

 • #1305 Svar

  Lina

  Det faktum att de kallar dig till intervju för tjänsten är för att de tror att den skulle funka för dig, och att de vill lära känna dig bättre. De hade inte kallat dig om de inte trodde på dig! Alla tjänster har en inlärningsperiod, en bra arbetsgivare vet om det och kommer ge dig rätt förutsättningar för att lära dig jobbet för att så småningom vara produktiv. En inlärningsperiod kan vara kort eller lång, och inget är fel. Går du på intervjun ska du absolut inte prata ner dig själv utan framhålla din kompetens och dina bra sidor och visa insikt om dig själv. De vet om att du saknar erfarenhet och de vill ändå träffa dig – så himla kul!

  Kom också ihåg att en anställningsintervju
  även är till för att du ska lära känna dem och ta reda på om du vill jobba där. Det är minst lika viktigt som frågan om de vill anställa dig.

  Stort lycka till!

 • #1423 Svar

  Moa

  Självklart ska du våga chansa om du erbjuds tjänsten (förutsatt att det är ett jobb som du faktiskt är intresserad av)! Du kommer i sådana fall inte att erbjudas tjänsten för att arbetsgivaren vill vara snäll, utan för att hen faktiskt tror på dig. Våga göra det du också! Alla behöver lära sig en massa nya saker på ett nytt jobb. Var bara ärlig och berätta att du kan behöva hjälp från någon med mer erfarenhet (eftersom du saknar det) men att du är beredd att lära dig allt sådant du inte kan än! Ofta är det faktiskt inte kompetensen som är det viktigaste för en arbetsgivare utan viljan att lära sig det man inte kan! Stort lycka till nu! Håller tummarna för att du erbjuds tjänsten!

 • #1609 Svar

  Malin

  KÖR KÖR KÖR! Det är så många gånger vi tackar nej av rädsla, men vad är egentligen det värsta som kan hända? Du kommer klara det galant!!

 • #1634 Svar

  Disa

  Men så kul för dig! Jag håller på och söker jobb men det känns bara som man får nej efter nej. Tyvärr tär det rätt mycket på psyket och känns som man börjar ge upp…

 • #1659 Svar

  Clara, Bossbloggen

  Om det är ett jobb som du vill ha så ska du SJÄLVKLART tacka ja till denna möjlighet. Förstår att du har katastroftankegången ”men provar jag och misslyckas så bränner jag säkert mina chanser” men istället för att låta den få dig att tacka nej till en otrolig möjlighet: låt den vara din drivkraft till att lära dig så mycket som möjligt av dina misstag i stället. För misstag gör man som ledare, framförallt när man är ny, och det är lärdomarna som kommer att göra dig till en grymt bra ledare i framtiden!

  Är inte säker på att jag förstår vad du menar med att prata upp dig under intervjun. Men var trygg och tydlig med din kompetens och dina erfarenheter. Överdriv eller förminska dem inte. Du sitter där för att de vill lära känna dig bättre och för att du ska få möjlighet att få lära känna dem (och jobbet) bättre. Så var nyfiken och ställ frågor! Har skrivit en del artiklar både om att vara ny som chef och frågor man kan ställa på arbetsintervjun på Bossbloggen om du vill ha fler tips. Till exempel: http://www.bossbloggen.se/?s=ny+som+chef och http://www.bossbloggen.se/fragorna-du-ska-stalla-pa-arbetsintervjun/. Stort lycka till!

Svar till: Anställningsintervju
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Michaela Forni