Ångest

Detta ämne innehåller 2 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Maya 3 månader, 2 veckor sedan.

 • Författare
  Inlägg
 • #6674 Svar

  Anna

  Hur hanterar ni ångest? Nu menar jag INTE bakisångest utan ångest inför saker i livet, ångest för smågrejer, ångest för ingenting. Behöver all inspiration och tips det bara går. Känner mig själv bra och vet på ett ungefär vad jag vill och vad som ger mig ångest (ibland dock inte) men känns som jag kämpat och kämpat men det aldrig blir som jag vill och börjar tappa hoppet och tröttna på all denna skit. Alla runt om mig bara händer det saker lätt och jag bara får kämp. Pallar.snart.ej.mer. Längtar efter mitt glada, ångestfria jag… 😪

 • #6857 Svar

  Alexandra

  Hej Anna,

  Det där med ångest är inte kul men det är något alla upplever fast på olika sätt. Vissa har mer ångest och vissa har mindre. Jag är själv en väldigt ångestfylld person som arbetar varje dag med att lära mig hantera min ångest.

  Mina spontana tips jag kan tänka på är att:
  – Sätta min ångest eller det jag har ångest över i perspektiv, det kanske inte är så mycket att ha ångest över om man tänker efter.
  – Prata med andra om min ångest, VENTILERA! Ibland när jag uttrycker min ångest högt kan jag höra att det inte är så farligt, det låter ofta värre i huvudet än när man säger det högt.
  – Fysisk aktivitet. YOGA, MEDITATION det kanske inte är något för dig men ge det en chans!
  – Vara ute i naturen
  – Läs på om ångest, då kan du också läsa om hur andra hanterar sin ångest och kanske hittar något som fungerar för dig.

  KRAM

 • #6869 Svar

  Maya

  Hej Anna,

  Jag har själv, för första gången i mitt liv, ”tagit tag i” i min ångest. Jag har pratat med mina när och kära. Jag har förklarat att jag under de perioderna där ångesten känns för tung ibland behöver stänga av mobilen, tacka nej i sista sekund till möten middagar mm, och att jag inte alltid kommer orka vara social och positiv. Jag har även sökt vård då jag slutat ha en fungerande sömn och att jag, precis som du, kände att ”snart går det inte går längre”. Jag har nu ätit ångestdämpande medicin i en månad och jag har min första KBT-session nästa vecka. Precis som Alexandra skriver så mår även jag väl av att vara ute i naturen och av att meditera. Jag upplever att livet känns lättare att tackla med hjälp av medicinen, meditationen och promenader med mig själv. Jag tycker även att Michaela Fornis bok om ångest är megasuperbra och den har hjälpt mig mycket. Kämpa på Anna! Våga be om hjälp, våga säga nej, unna dig det du behöver för att ta dig igenom dagen och var snäll mot dig själv. KRAM!!

Svar till: Ångest
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Michaela Forni