Mat

Recept: Italienska frikadeller i tomatsås

23 Nov
SKRIVET AV Theres Enbuske

frikadeller

Har du idétorka inför fredagsmiddagen? Då har vi lösningen: Italienska frikadeller i tomat- och paprikasås.
Enkelt, gott och perfekt om du ska bjuda över några 
vänner på middag. Följ det här enkla receptet,
köp hem ett gott rödvin och duka upp med tända ljus så kan vi garantera att ni får en lyckad kväll. 

Det här behöver du (4 personer):
Spaghetti
500 gram nötfärs (går såklart bra att byta ut till quornfärs för veg)
Ett ägg
En halv deciliter tomatpuré
Lite köttbuljong
Mycket (!) finriven parmesan
En näve persilja
Lite salt och peppar

Såsen
En paprika
En gul lök
3 vitlöksklyftor
Två matskedar tomatpuré
500 gram krossade tomater
En deciliter vatten
Lite salt

Såhär gör du:
Hacka paprikan och stek tillsammans med gullök och vitlök i lite olja.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och vatten. Låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt.
Blanda nötfärs, ägg, tomatpuré, köttbuljong, parmesan, persilja, salt och peppar.
Rulla 10 stora köttbullar.
Lägg ner dem i tomatsåsen och låt koka med lock på i ungefär en halvtimme.
Koka pasta och toppa sedan rätten med persilja och parmesan.


Fler recept hittar du här.

Michaela Forni